De leukste golfbanen van Nederland

september 13, 2019 Uit Door admin

Het is altijd fijn om een potje te golfen. Het is lekker ontspannend en je spreekt wellicht je kameraden op een andere manier. Maar op welke plekken kan je leuk golfen? In dit korte artikel staan de leukste golfbanen van Nederland!

Golfen in historie

Een van de mooiste banen ligt in het buurt van het strand. De Koninklijke Haagsche G&CC wordt gezien als een van de beste van Nederland. Deze golfcourt is opgericht in 1893, heeft 18 holes en bestaat uit één grote golfbaan. Pas daarom je golfkleding voor heren hierop aan. Toepasselijk voor de antieke banen is om te kiezen voor volledig wit. Het oogt namelijk zowel chique als antiek.

Tip: combineer het golfen met een dagje strand. De baan ligt slechts een paar kilometer van het strand. Het landschap is dankzij de duinen golfend. Door de vogels merk je dat je vlakbij de zee bent.

Golfclub ‘De Pan’

Ook deze golfclub bestaat meer dan honderd jaar. Het is gelegen op de Utrechtse Heuvelrug en is daardoor aangelegen op heuvels die ontstaan zijn uit de ijstijd. De baan, ontworpen door Harry Colt, ziet er prachtig uit. Het is een klein terrein, maar desondanks zijn er toch 18 holes. De greens ogen klein en compact en liggen er strak bij. Het is ook een uitdagende baan, omdat je bijna nergens recht staat. Zo wordt het lastig om een birdie te scoren!

Onder de rook van Amsterdam

Wil je liever graan voor een grotere golfbaan? Kennemer Golf & Country club heeft drie banen, waar een buggie voor is toegestaan. Ook hierbij is het slim om een bezoek aan de club te combineren met een dagje strand. Met name course B en C zijn niet makkelijk! De banen zien er prachtig en strak uit, waardoor een bezoek aan Kennemer Golf & Country club en Amsterdam Beach aan te raden is.