Comfortabel verhuizen doe je zo!

september 13, 2019 Uit Door admin

Heb je een bijvoorbeeld een bovenwoning in Amsterdam en wil je verhuizen? Dan komt er een heleboel op je af. Doordat een verhuizing best wat stress kan opleveren staan hieronder drie tips die leiden tot een soepele verhuizing.

1.    Wat moet ik eigenlijk allemaal opzeggen?

Bij een verhuizing moet je ontzettend veel regelen. Regel daarom iemand die de administratie oppakt. Misschien ben je wel lid van de krant en heb je een zorgverzekering afgesloten, waarbij je rekening hebt gehouden met de locatie van de huisarts en ziekenhuis. Kijk daarom naar je bankafschriften en boekhouding wat je allemaal moet opzeggen en aansluiten.

2.    Wat kan je zelf allemaal meenemen?

Plan een dagdeel per kamer in wat je allemaal moet inpakken. Zorg voor een goede structuur, zodat je weet wat je wilt bewaren, weggooien en wilt weggeven. Je kan dit bijvoorbeeld structureren door allerlei post-its op de spullen op te plakken: groen voor bewaren, rood voor weggooien en geel voor weggeven.

Uiteraard zijn er ook spullen die je niet zelf kan verhuizen. Laat daarom erkende verhuizers die de spullen oppakken! Kies bijvoorbeeld voor om een verhuislift te huren in Amsterdam.

Verhuizen vergt dus veel voorbereiding. Zorg er dus voor dat je voldoende dozen en bubbeltjesplastic inslaat. Breng verder alle spullen naar een plek toe waar je niet vaak komt, zoals de zolder. Begin met de meubels die je niet al te vaak gebruikt en doe de dagelijkse spullen pas op het laatst.

3.    Meten is weten

Meet grote spullen als een bank en een tafel op. Hierdoor weet je op voorhand al of het door de deur heen kan. Lukt het toch niet? Dan is het heel frustrerend als de spullen toch niet passen. Er zijn verschillende alternatieven om je meubels toch te laten verhuizen, zoals een het huren van een verhuislift in Amsterdam.

Hopelijk wordt je met deze tips op weg geholpen naar soepele verhuizing. Veel succes!