De 10 zomer kleding tips voor mannen

februari 22, 2018 0 Door Brian776

Voor de meeste mannen is het vaak moeilijk om kleding combinaties te maken. Je zal ze dan ook vaker zien in dezelfde outfit. De Nederlandse man is gewend zich te kleden tegen de kou, dus in jassen en dikke truien. In de zomer kleden we ons liever luchtig en lichter. Best wel makkelijk toch? Nou zo zien de meeste mannen het niet. Ik zal jullie een handje op weg helpen met eenvoudige tips die het makkelijker maken voor jou als man om je toch modern en makkelijk te kleden.

Tips:

 1. Licht en luchtig;

Het is aan te raden om kleding gemaakt van dik materiaal te vermijden, het zit minder prettig en je kan er ook in zweten.

 1. Deodorant;

Kies een deodorant met een milde geur en liefst eentje die geen strepen achter laat, omdat je minder kleding aan hebt dan komen de strepen sneller te zien vooral omdat je lichtere tinten aan zal trekken;

 1. Veel kleur;

In 2018 is “tonal dressing” een trend, dat wil zeggen dat je kleding hebt in dezelfde kleur maar combineert in verschillende nuances oftewel monochrome outfits.

 1. Wit overhemd;

Elke man hoort een goed wit overhemd te hebben want die kan je vaker gebruiken voor vele gelegenheden. Een wit overhemd geeft jou een zakelijk en verzorgd uiterlijk. Zoek er wel een van kwalitatief materiaal. Als je wat forser gebouwd ben zoek dan een regular fit en voor de slanke man een slim fit.

 1. Draag geen zware schoenen;
  Draag in deze periode liefst sandalen, sneakers of loafers met een lichte zool (bijvoorbeeld van het merk van bommel). Zware schoenen zijn meestal ook iets benauwder.
 2. Koop T-shirts met een V-hals;

V-hals t- shirts geven je een slanke look en zijn ook lekker luchtig.

 1. Draag sokken;

Kies er liever niet voor om op je blote voeten je schoenen aan te doen. Je kan kleine “onzichtbare” sokken dragen en zo heb je minder last van zweet- en stinkvoeten.

 1. Tenminste 1 colbert;

Soms moet je toch naar een meeting of event en dan is het handig om een colbert te hebben in je garderobe. Een colbert is een jasje dat sportiever oogt dan een normale jas van een pak. Je kan het combineren met effen t- shirts.

 1. Jeans;

Met een mooie donkere jeans sla je nooit te plank mis. Koop tenminste twee goed zittende spijkerbroeken, een donkere en een iets lichtere of dubbel denim. Probeer wel de juiste fit te kopen, vraag naar advies in de winkel. Op een spijkerbroek kan je bijna alle kleuren in je garderobe combineren.

 1. Chino Kaki;

Als alternatief op de spijkerbroek kan je ook een chino in een kaki kleur aanschaffen. De chino is een broek gemaakt van stevig katoen met steekzakken. Je kan het zakelijk aantrekken met een t-shirt en colbert maar je kan het ook gewoon combineren met trui of t- shirt.

Uiteindelijk is de keus aan jou hoe jij je kleed en welke combinaties je maakt. Jij moet je vooral comfortabel erin voelen.