De opkomst van LA sisters

november 3, 2014 0 Door admin

lasisterKledinglabel LA Sisters is in ruim 2,5 jaar uitgegroeid tot een bekend merk in Nederland. Het kledingmerk is opgericht door de zusjes Loïs en Amber Wattimena. Inmiddels wordt de kleding in vele verschillende winkels in ons land verkocht en al veel bekende Nederlanders zijn gespot in de creaties van de jonge zusjes Wattimena.

Het was voor hen altijd al een droom om iets voor hun zelf te beginnen op het vlak van fashion. Een kledinglijn was dan ook iets waar ze altijd van hadden gedroomd, zo blijkt uit een interview gegeven in april van 2014. Zowel Loïs als Amber hebben van jongs af aan een passie voor fashion en waren altijd al bezig met shoppen en trends. Toen ze op vakantie waren in het Amerikaanse Los Angeles zijn ze begonnen met het idee om een eigen kledinglijn te starten. LA staat dan logischerwijs ook voor Los Angeles en LA staat voorts uit de eerste letters van de voornamen van Loïs en Amber. In 2012 zijn ze begonnen met een aantal ontwerpen en sindsdien is het alleen maar groter geworden.

De stijl van La Sisters

accessoiresDe stijl van lasisters kan worden omgeschreven als sophisticated, girly en hip. Dit is dan ook de stijl van de oprichtsters. Ze ontwerpen alleen de kleding die ze zelf ook zouden willen dragen. Bij het ontwerpen beginnen ze met een lijst met items die ze missen bij de andere merken. Ook laten ze zich inspireren door de wereldwijde fashionshows en Los Angeles is ook een belangrijk inspiratiebron.

Amber werkt inmiddels fulltime aan LA Sisters. Ze haalde vorige jaar haar vwo-diploma, maar besloot niet om verder te studeren. Ze was overigens wel aangenomen bij de Amsterdamse Fashion Academy. Ze heeft er dus voor gekozen om het bedrijf verder uit te bouwen. Haar jongere zusjes Loïs zit nog op school en zit in de vijfde klas van het vwo. Op dit moment heeft het bedrijfje twee medewerkers, maar naar verwachting zullen dat er op korte termijn snel meer worden. De zusjes stellen in een interview dat ze door hard werken nu al zo ver zijn gekomen. Ze zijn gemotiveerd om te blijven werken aan betere creaties en hebben het doorzettingsvermogen om het bedrijf verder uit te bouwen.

Ook in Nederland te koop

Inmiddels is LA Sisters kleding ook te koop bij moderood.nl. Het aanbod aan LA Sisters kleding wordt regelmatig ververst waardoor het altijd mogelijk is om een hippe, up to date outfit te scoren. We zullen naar verwachting de komende jaren nog veel gaan horen van dit nieuwe hippe kledingmerk.