Hoe behandel je kalknagels?

september 13, 2019 Uit Door admin

Kalknagels zijn echt een hardnekkig probleem. Doordat je nagels niet goed verzorgt heb je hier al snel last van. Echt een wetenschappelijke oplossing is hier niet voor. Hoe behandel je kalknagels het effectiefst? In dit artikel staat hoe je snel van je kalknagels afkomt. Alvast een tipje van de sluier: Als je een middel gebruikt, doe het dan met toewijding! 

Draag goede sokken

Als je eenmaal gele nagels hebt is het verstandig om je sokken dagelijks te verwisselen. Was ze verder ook op zestig graden. Als je merkt dat je voeten hebben gezweet is het verstandig om opnieuw een middeltje als sambal toe te dienen.

Gebruik azijn

Azijn is een natuurlijk middel waar de schimmels slecht tegen kunnen. Dit komt, omdat de schimmel niet tegen de hoge zuurgraad kan. Week je nagel een kwartier lang in een bakje met azijn. Doe dit gedisciplineerd elke dag. Spoel je nagels af met water en langzaam zullen de schimmels verdwijnen.

Overige producten tegen kalknagels

Het is verstandig zodra je de kalknagel ziet om direct actie te ondernemen. Des te langer je wacht, des te lastiger te behandelen. Zo heb je schoenpoeder, die je helpt om kalknagel en voetschimmel te voorkomen. Daarnaast heb je ook verschillende behandelsets met bijvoorbeeld serum. Dat helpt tegen de verspreiding van schimmels.

Verzorg je nagels goed

Uiteraard moet je gedurende de kalknagelbehandeling je voeten blijven verzorgen. Knip bijvoorbeeld je nagels regelmatig af en houdt je voeten schoon en droog.

Last van hardnekkige kalknagels?

Heb je een lange tijd last van kalknagels? Dan kan je contact opnemen met een huisarts. Hij kijkt hoe je nagels er aan toe zijn en adviseert jou wat de beste oplossing is. Als je de nagels direct een behandeling wilt geven is het aan te raden direct naar een podoloog te gaan. Tegenwoordig kunnen nagels ook gelaserd worden, waarbij de schimmels worden gedood en het weefsel niet beschadigd raakt. De keuze ligt bij jou!