Nieuw horecabedrijf opstarten? Zo richt je de zaak leuk in!

september 13, 2019 Uit Door admin

Wil je een nieuw horecabedrijf opstarten? Dan komt ongetwijfeld ook de fase dat je het interieur vorm moet geven. Het is best lastig om een grote, kale ruimte sfeervol in te richten. Hoe richt je de zaak leuk in? In dit korte artikel staan enkele tips waardoor klanten naar jouw horecazaak willen komen!

Tip 1: bedruk je kopjes

De eerste tip is dat je moet werken aan branding. Uitgelezen kans is om relatief saai ogende kopjes te bedrukken. Je logo kan je uiteraard verder vormgeven met leuke afbeeldingen die passen bij jouw merk. Je moet aan je doelgroep uitstralen. Een bijkomend voordeel is dat je aan je personeel kan doorgeven om tot het logo te schenken. Dit scheelt liters drank op het einde van het jaar.

Tip 2: Wat is je plan?

Bedenk van te voren goed wat je gasten wilt laten ervaren als ze een stap in je horecazaak zetten. Het is slim om de vijf zintuigen te prikkelen. Laat de gasten het lekkere eten alvast ruiken. Soms is het lastig om bepaalde idee├źn uit te leggen. Gebruik daarom een moodboard, zodat je gelijk visueel laat zien wat je bedoeld.

Tip 3: Een lichtje in je hart

Een van de belangrijkste aspecten voor de inrichting van je interieur is de verlichting. Licht geeft toch een bepaalde sfeer mee. Wil je een oer-Holland restaurant? Dan is het ook slim om te kiezen voor klassieke Nederlandse verlichting, zoals een hanglamp.

Tip 4: Hoe schoon zijn de toiletten

Kies uiteraard voor een ontwerp en kies niet voor alles een beetje. Het ontwerp moet je overal laten terugkomen, dus ook bij de toiletten. Een toilet moet uiteraard goed onderhouden worden. Een wc kan wel mooi ontworpen zijn, maar als het niet regelmatig wordt schoongemaakt blijft toch een negatieve ervaring hangen.

Kortom, voor een mooi ontwerp moet alles samenvallen: van de schone toiletten tot het bedrukken van kopjes.