Oorzaak van snurken

september 1, 2014 0 Door admin

snurken cartoonSnurken, het wordt gezien als een van de grootste ergernissen in bed. Dat is ook niet zo gek, wanneer je partner snurkt kan het namelijk grote gevolgen hebben voor jouw nachtrust. Er is enorm veel informatie over snurken te vinden zodat mensen zich hier over kunnen inlezen. Ook is er veel informatie bekend over de oorzaak en tevens de oplossing voor het gesnurk van iemand. Een oplossing voor dit probleem willen we natuurlijk allemaal!

De oorzaak van snurken tijdens het slapen

Er is veel informatie bekend over de oorzaak van het snurken tijdens het slapen. Het is echter verschillend per persoon welke oorzaak van toepassing is. Er zijn daarom ook diverse theorieën bekend waar bij mensen kunnen bekijken of dit bij hen van toepassing is of niet.

Het hebben van overgewicht

Een van de veel voorkomende en tevens veel genoemde oorzaken voor snurken is het hebben van overgewicht. De oplossing in dit geval lijkt natuurlijk erg voor de hand liggend, namelijk het kwijt raken van een aantal kilo. Bij veel mensen is ook gebleken dat dit de ideale behandeling tegen snurken was.

Het gebruik van alcohol

Ook een veel voorkomende oorzaak voor snurken is het gebruik van alcohol. Zo is gebleken dat wanneer men kort voor het slapen gaan alcohol drinkt, er gesnurk kan ontstaan of dat het zelfs erger kan worden. Dit heeft te maken met het feit dat alcohol de spieren verslapt die de keelholte open houden. Dit houdt in dat er een storting ontstaat in het ademhalingscontrole. Er ontstaat dus gesnurk en tevens adempauzes tijdens het slapen.

De zwangerschap
Een van de oorzaken waar men vrij weinig aan kan doen, is wanneer vrouwen gaan snurken als ze zwanger zijn. Het komt regelmatig voor dat vrouwen beginnen met snurken zodra zij zwanger zijn. Het lichaam houdt tijdens de zwangerschap meer vocht vast, tevens raken de aderen beter doorbloed. Dit heeft als gevolg dat de slijmvliezen opzwellen in de neus en de luchtdoorgang kleiner wordt. Uit eindelijk zorgt dit er voor dat vrouwen gaan snurken.

Een geschikte behandeling
Zodra je op de hoogte bent van de oorzaak van het ontstaan van gesnurk, is het mogelijk om te kijken naar een behandeling tegen snurken. Zoals al eerder werd vermeld, kunnen de oorzaken verschillend zijn en daarom de juiste behandelingen ook. Het kan voorkomen dat een bepaalde behandeling niet werkt. Het is dan mogelijk om ook een van de andere behandelingen en oplossingen te proberen. Misschien dat deze wel werken voor jouw gesnurk of voor het gesnurk van je partner! Een nachtrust zonder gesnurk is beter voor jou zelf, maar ook voor je partner.

Bronnen: http://www.henw.org/index.php/archief/id462-snurken.html