Sample sales, wat is het?

januari 2, 2015 0 Door admin

We zien het overal voorbij komen: op internet wordt er vaak mee geadverteerd en echte fashionista’s lijken er mee weg te lopen. We hebben het over niets minder dan de sample sales! Maar wat zijn deze sales eigenlijk? Duidelijk is dat het gaat om een grote uitverkoop. Verschillende winkels doen hier vaak aan mee: het is een uitgebreide uitverkoop van een bepaalde collectie waardoor de winkel plaats wil maken voor een nieuwe collectie. Vaak gaan de meest hippe en duurzame items daarom weg voor mooie prijsjes. Voor echte koopjesjagers is een sample sale dus de ideale plek om een paar goede outfits te scoren. Wil je de laatste  sample sales volgen, check dan de speciale pagina op Fashionfox.

Totale uitverkoop 

Hoewel het kan zijn dat het je nog nooit is opgevallen, zijn er over het algemeen door heel Nederland toch heel veel sample sales te vinden. Vooral tussen de seizoen en dus tussen de collecties in doen veel grote merken en winkels aan een dergelijke sale. Vaak blijven er veel restjes van kleding over en omdat winkels in een nieuw seizoen vaak met een schone lei willen beginnen, mag alles weg voor kleine prijsjes.  


Uitverkoop
Dit is natuurlijk veel beter dan de kleding uiteindelijk uit de winkel halen zonder er wat mee te doen. Je kunt het wel vergelijken met een totale magazijnverkoop, maar dan zonder dat de desbetreffende winkel weggaat.

Online evenement

Sample sales zijn meestal maar van korte duur. Ze duren meestal maximaal maar een dag of drie. Daarom worden veel sample sales in het weekend gehouden, van vrijdag tot en met zondag. Zorg dat je er op tijd bij bent om de mooiste items te kunnen scoren. Op = namelijk echt op bij dit soort uitverkopen. Maar waar vind je dit soort sample sales? Een bekende site voor de laatste updates rondom deze sales is stockverkopen.nl. Op internet kun je verder via een zoekmachine al gauw bij sample sales bij jou in de buurt uitkomen. Woon je in Utrecht? Toets dan ‘sample sale utrecht’ in de zoekmachine en diverse sites met data doemen op.

Ook worden via social media sites zoals Twitter en Facebook vaak dit soort evenementen gedeeld. Ben je lid van Facebook? Dan is het aan te raden om deze Facebookpagina in de gaten te houden. Op deze pagina worden tientallen sample sales in Nederland op datum bijgehouden. Zo weet je precies waar en wanneer jij moet zijn om een paar mooie voordelige items te kunnen scoren.