Trouwen!

maart 11, 2018 0 Door Brian776

Wanneer je gaat trouwen zit je op een roze wolk. De mooiste dag van je leven gaat binnenkort plaatsvinden. Bij de vrouw is het kopen van de jurk een grote opgave, waarbij alles uit de kast wordt getrokken om, inclusief vriendinnen en familie, de perfecte jurk uit te zoeken. Bij de man is er iets minder aandacht voor de outfit, en dan al helemaal voor het overhemd. Zeer onterecht, want het juiste overhemd kan de uitstraling van het pak helemaal afmaken! De belangrijkste regel is dat het gekozen overhemd goed moet passen bij het gekozen pak, maar ook bij de trouwjurk. Wanneer alles op elkaar is afgestemd, ontstaat een perfect totaalplaatje.

Traditioneel

Indien je ervoor kiest om te trouwen in een smoking, jacquet of een rokkostuum, zijn er traditionele regels verbonden aan het dragen hiervan. Het overhemd moet bij de smoking en jacquet voldoen aan een blinde sluiting en moet daarnaast dubbele manchetten hebben. De kleur is altijd wit. Bij de boord moet bij het dragen van een smoking altijd voldoende ruimte zitten voor de traditionele vlinderdas. Het rokkostuum is de meest chique optie die je kunt kiezen voor een huwelijk. Het is belangrijk om een witte strik te dragen bij het overhemd. Het witte overhemd moet gedragen worden met dubbele manchetknopen.

Modern

Het maatpak is op dit moment één van de meest gekozen opties door de bruidegom. Deze moderne mogelijkheid is veel minder gebonden aan traditionele regels en is daarom erg populair. Je bent helemaal vrij in de keuze en jouw overhemd kan daarom in alle soorten en maten worden gedragen. Bij maatpakken is het traditionele witte hemd niet vereist en daarom kan voor een voorzichtige kleur worden gekozen. Wanneer je een keuze moet maken voor het materiaal, is het verstandig om rekening te houden met de tijd van het jaar en de hierbij horende temperaturen.