Uit eten in modestad Rotterdam; wat zijn de opties

juli 4, 2015 0 Door admin

Rotterdam is een grote stad met veel eetgelegenheden. De stad, ook wel bekend als het Manhattan van ons land, heeft diverse zogeheten informele en formele restaurants en alles wat daar tussen in zit. Vooral in en rondom het centrum vind je in vrijwel iedere straat wel een aantal eettentjes en restaurants.

De beste restaurants

Welk restaurant nu het beste van Rotterdam is, is lastig te zeggen. Iedereen heeft zo zijn eigen mening over wat wel of niet lekker is. De zogenaamde elite gaat waarschijnlijk het liefst naar sterrenrestaurants, terwijl je je buik ook vol kunt eten door naar een snackbar te gaan. Als je zoekt op de top 10 restaurants van de stad Rotterdam, zul je online ook vrijwel iedere keer andere samenstellingen te zien krijgen. Er zijn online allerlei foogbloggers, kenners van restaurants en foodies die hun eigen top 10 hebben samengesteld. Kortom, over smaak valt niet te twisten.

Alles wat je kan eten

Een concept dat al een tijdje populair is in Nederland, en ook in veel andere landen, is het all you can eat concept. Voor een vast bedrag kun je de hele avond eten wat je wilt. Zoek je zo’n all you can eat restaurant in Rotterdam? Er zijn meerdere restaurants te vinden waar je terecht kunt voor zo’n concept. Als je zo’n restaurant gaat bezoeken is het natuurlijk erg verleidelijk om heel veel te eten. Veel mensen moeten zich als het ware ook inhouden om niet te veel te eten, want de kans dat het gebeurt is natuurlijk best wel groot.

Het voordeel van dit concept is dat je veel kleine gerechtjes kunt proberen. Het is dan ook aan te raden om bij zo’n concept te kiezen voor een restaurant waar je niet zo snel heen zou gaan, omdat er veel onbekende gerechten zijn te vinden die voor jou onbekend zijn. Dankzij all you can eat kun je kennismaken met een aantal gerechten. Denk bijvoorbeeld aan een Japans restaurant. De meeste mensen kiezen niet zo snel voor zo’n restaurant, omdat ze er niet mee bekend zijn. Toch kun je hier  overheerlijk eten. Je zult nadat je in zo’n restaurant bent geweest zeker enthousiast zijn over de Japanse keuken.