Welke zorgverzekering moet je kiezen bij obesitas?

september 13, 2019 Uit Door admin

Wil je beginnen met afvallen? Het is al heel goed dat je onderkent dat je obesitas hebt. In Nederland ben je echt niet de enige: in 2018 had meer dan de helft van de Nederlanders overgewicht. Waar moet je op letten bij het vergelijken van de zorgverzekering? En hoe val je gezond af? In dit artikel vind je belangrijke informatie omtrent gezond afvallen en de zorgverzekering.

Goed nieuws!

In 2019 wordt hulp bij overgewicht vergoed vanuit het basispakket. Dat is goed nieuws voor jou. De vergoeding vindt plaats voor de GLI, de ‘gecombineerde leefstijl interventieprogramma’. De huisarts kan dit voor je voorschrijven als je een gezondheidsrisico oploopt door je overgewicht. Hierbij worden mensen met obesitas gestimuleerd een ander leefwijze (voeding en bewegen) op na te houden. Naast een ander voedsel- en beweegpatroon krijg je hierbij ook psychologische steun. Wel worden een aantal medicijnen en vitamines niet meer vergoed vanuit het basispakket. Dit zijn paracetamols, vitaminen en mineralen.

De GLI wordt vergoed als bewezen kan worden dat je gezonder bent geworden en je bewuster met voeding bent omgegaan. Het programma wordt volledig vergoed bij een naturapolis. Heb je een restitutiepolis? Dan bedraagt de vergoeding minimaal 100 procent.

Hoe val je gezond af?

Voorkomen is beter dan genezen! Hieronder staan daarom twee tips waardoor je alvast wat kan afvallen:

  1. Suikers zijn de grootste boosdoener. Waarschijnlijk weet je het zelf ook al. Suiker is smaak en smaak is koning, daarom eten we het zo vaak. Je wordt er dik en sloom van. Vermijdt voeding als koekjes, taart, chocola en frisdrank. Kijk goed op de verpakkingen wat erop staat. Zo denk je wellicht dat muesli goed voor je is, maar ook daar zit suiker in.
  2. Vermijdt snelle koolhydraten. Deze verteert je lichaam zo snel dat ze behandelt worden als suiker. Vermijdt daarom sterk bewerkte producten als wit brood, koek en taart.

Tot slot: zoek een leuke, fijne begeleider die jou helpt met je doelen. Veel succes met afvallen!